Sedat Peker ile İktidar İlişkisini Yazmak Yasak
Siyasi suçtan hükümlü olan üniversite öğrencisi kadın mahpuslara, çok kitap okudukları ve pişmanlık göstermedikleri için “iyi halli olmadıklarına” karar verildiğinden çıkacakları tarihten bir gün önce tahliye edilmeyecekleri bildirildi.
İstanbul - BİA Haber Merkezi
13 Ocak 2021, Çarşamba 13:13
Şartlı tahliyede yapılan yasa değişikliği, 1 Ocak itibariyle uygulamaya başlandı. Uygulama, siyasi hükümlülerin şartlı tahliye edilmesini fiilen ortadan kaldırıyor.
Bakanlık cezaevine, cezaevi hastaneye gönderiyor
Ölüm orucundaki Akman’ın sevk dilekçesi hapishane idaresince işleme konmadı. Avukatlarının sevk başvurusu ise “şahsın kendisi başvuru yapsın” diye reddedildi. Akman şu an hastanede tutuluyor.
Ayça Söylemez İstanbul - BİA Haber Merkezi 07 Eylül 2020
***
“Zaten ölüm orucu yapmasam da bu hapishane koşullarında 2 yıl daha yaşamam mümkün değil.”
“Karşısındaki erkek sesi ‘İçişleri Bakanımızın talimatı var, müdahale edilecek’ diyor. ‘Asla kabul etmiyorum, çocuğuma işkence yapmanıza izin vermeyeceğim’ diye cevap veriyor annem.”
İstanbul - BİA Haber Merkezi
06 Ağustos 2020, Perşembe 16:55
İki tutuklu avukat adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda.
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi onların da arasında olduğu 18 avukata toplam 159 yıl 2 ay ceza verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a gönderdi.
Şimdi Yargıtay’ın vereceği kararı bekliyorlar.
Silivri 9 No’lu Cezaevi’ndeki Ebru 145 gündür, Burhaniye T Tipi Cezaevi’ndeki Aytaç 114 gündür ölüm orucunda. Anayasa’nın da garanti ettiği üzere adil yargılanmak istiyorlar.
Sedat Peker ile İktidar İlişkisini Yazmak Yasak
10 Aralık İnsan Hakları Gününde hangi temel hakların ne şekilde ihlal edildiğini derlerken, bu ihlallerin geç de olsa kabul edildiği mahkeme kararlarından da bahsettik.
İstanbul - BİA Haber Merkezi
10 Aralık 2019, Salı 00:00
* Çizim: 26 yıldır hapishanede olan yazar ve çizer Ahmet Bilge’nin bianet için çizdiklerinden.
Urfa Emniyeti’ndeki işkenceyi duymuşsunuzdur, 90’lı yıllardan kalma yöntemlerle en az 54 kişiye işkence yapıldı.
İşkenceyi yapan polisler hakkında soruşturma açıldı, akıbeti de tahmin edilebilir. Ancak işkence suçunu sadece emri veren ve yerine getirenle sınırlamak doğru değil. Bu suça göz yumduysa, belgelemediyse gözaltı muayenesini gerçekleştiren doktorlar da suçun ortağı olur.
Memet* bir gün bulunduğu hücreden “Duruşman var” diye çıkarıldı. Ama duruşması yoktu. Hücreden çıkınca karşısında Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerinden polisleri gördü. Nereye götürüldüğü ne babasına ne diğer aile üyelerine söylendi, avukatlarına da haber verilmedi.