Hasan Gülbahar
Mücadele Eden kazanır...
gorulmustur tarafından Pa, 12/03/2017 - 11:29 tarihinde gönderildiLeonard Pelthier, Cuma Özkan, Hasan Gülbahar, George İbrahim Abdallah ve Halil Gündoğan ile birlikte Dünyanın en uzun süre yatan politik tutsaklardan sayılan Mumia Abu Jamal'in son mektubunu paylaşıyoruz.
***
Tahliye Edilip Geri Tutuklanan Hasta Tutsak İsmet Ayaz'dan mektup
gorulmustur tarafından Ct, 27/08/2016 - 00:19 tarihinde gönderildiGörülmüştür sayfalarında geçtiğimiz yıllarda sıkça mektubuna ve Çölyak hastalığı dolayısıyla çektiği sıkıntılara yer verdiğimiz İsmet Ayaz, hastalığı nedeniyle tahliye edilmişti. Çıktığında bizi aramış ve teşekkür etmişti. O da Hasan Gülbahar gibi, kısa bir özgürlük zamanından sonra yeniden tutuklandı.
İsmet Ayaz'ın mektubunu ekte paylaşıyoruz.
iletişim:
İSMET AYAZ
L TİPİ KAPALI CEZAEVİ D- 5 KOĞUŞU
32 Yıldır Tutsak olan Hasan Gülbahar'ın yarım gelen mektubu
gorulmustur tarafından Per, 25/08/2016 - 11:02 tarihinde gönderildi"Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki; düzen sahipleri kötülükten kötülük doğar diyor adeta!"
HASAN GÜLBAHAR
2 No'lu F Tipi Hapishane
TEKİRDAĞ
***
32 Yıllık Tutsak Yazdı: Elimizdeki olanakları kısıp durmasalar!
gorulmustur tarafından Pt, 01/08/2016 - 10:43 tarihinde gönderildi“Önce temizlik malzemelerini topladılar, ardından yazın 8:30 – 9:00'a kadar uzayan havalandırma saatini 6:30'a çektiler. Şimdi 2-2,5 saat akşam hücre sıcağına mahkum etmiş oldu bakanlık. Çatı boşluğu olmayınca, çatılarda teneke olunca hücre içi sauna gibi oluyor. Bunlara şimdi de kitaplarımızı toplama eklendi. 10 veya 20 kitap-dergi bırakıp gerisini alacağız, ailelerinize yollayın dediler. Kabullenilecek bir şey değil bizler için gerçekten.”
Hasan Gülbahar, 2 No'lu F tipi Hapishane. Tekirdağ
Darbe ve OHAL döneminde siyasi mahkumların hakları askıya alınıyor
gorulmustur tarafından Ct, 30/07/2016 - 11:39 tarihinde gönderildiTahir Canan: Darbe dönemlerinde ilk saldırdıkları şey, cezaevindeki insanların temel haklarıydı. Yazamazsın, defter tutamazsın bunları yırtarlar.
Türkiye’de en uzun süre cezaevinde kalan siyasi mahkum Tahir Canan ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi mahkumlara uygulanan görüşme yasağını ve baskıyı konuştuk. 12 Eylül’ün sembol siyasi mahkumlarından Canan, darbe ve OHAL dönemlerinde siyasi mahkumların temel hak ve özgürlüklerinin askıya alındığını söyledi.
WERNİCKE KORSAKOFFLULAR'LA GEÇİRDİĞİMİZ BİR HAFTANIN İZLENİMLERİ
gorulmustur tarafından Cu, 08/07/2016 - 10:32 tarihinde gönderildi“Sesimizin duyulmadığı bir tarihte,
bedenimizle konuşmaktan başka çaremiz - yolumuz yoktu” G. Gülmez
Yukarıdaki tümce tek başına, “Ölüm Orucu doğru bir eylem miydi… yoksa yanlış mıydı” sorularını – tartışmalarını boşa düşürüyor.
O irade onlara aitti… O bedenler gibi.
Mektuplarda AKP’yi ve IŞİD’i eleştirmek yasaklandı
gorulmustur tarafından Sa, 12/04/2016 - 09:44 tarihinde gönderildiCHP’nin Tekirdağ F tipi cezaevlerine dair raporuna göre koğuşlarda Che, Mahir Çayan posteri asmak; mektuplarda AKP’yi ve IŞİD’i eleştirmek yasak
Tekirdağ F1 ve F2 cezaevlerinde, yönetimin uyguladığı ‘keyfi’ yasaklar tutuklu ve hükümlüleri bezdirdi. Koğuşlarda Che Guevera ve Mahir Çayan posteri asmak, mektuplarda IŞİD’i, Barzani’yi eleştirmek ve hükümete muhalif televizyon kanallarıyla gazeteler yasak. Bir mahkûmun 9 yaşındaki kızının yaptığı kara kalem kuş resmine de ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin verilmedi.
‘CEZAEVLERİ DE TÜRKİYE GİBİ’
gorulmustur tarafından Çar, 06/04/2016 - 08:38 tarihinde gönderildiGazeteci Abidin Yağmur, Görülmüştür Ekibi (www.gorulmustur.org) kurucularından yazar Adil Okay ile yeni çıkan kitabı ve hapishaneler üzerine söyleşi yaptı. Haberi paylaşıyoruz.
*******
KUŞLAR BİLE TEDİRGİNKEN
gorulmustur tarafından Sa, 29/03/2016 - 10:44 tarihinde gönderildi“Taşınmayı biliriz hepimiz. Eşyaları kolilemek günler alır. Yeni eve, semte-komşulara ısınmak-alışmak! Belki aylar. Hapishanelerde taşınmak! Bir an şöyle çırılçıplak bilmediğiniz bir şehirde sokağa çıktığınızı tasavvur edin. Hem çıplaksınız, hem de bilmediğiniz bir şehirde. Yanınızda hiçbir eşyanız yok, giysileriniz bile. Öyle bir hal bile, bir tutsağın apansız sürülmesinden daha iyidir. ‘Betimleme Sanatı’ değil bu, bizzat kendi tecrübelerimden biliyorum! ‘TAŞINDI’, değil de ‘SÜRÜLDÜ’ denmesinin sebebi budur.”