ATK hasta tutsağı iyileştirdi!

Adli Tıp Kurumu birkaç ay önce "Cezaevinde kalamaz. Tahliye edilmeli" dediği ağır hasta tutsak Salih Tuğrul'u bu kez iyileştirerek "Cezaevinde kalsın" dedi. 

58 yaşındaki Salih Tuğrul, yaklaşık 12 yıldır cezaevinde. 2007 yılında iki kez kalp krizi geçiren Tuğrul, kısmi felç oldu. 2012 yılının Aralık ayında cezaevinde dengesini kaybederek düştü. Ardından bütün reflekslerini ve hafızasını yitirdi, en temel kişisel ihtiyaçlarını bile tek başına karşılayamayacak duruma geldi.

Tuğrul, 2013 yılının Haziran ayında adli tıp raporu için Siirt E Tipi Cezaevi'nden Metris T Tipi Cezaevi'ne getirildi. ATK, Tuğrul için iki kez  "üç ay Metris R Tipi Cezaevi'nde kalsın" raporu verdi. Ancak Tuğrul'un durumu geçen aylar içerisinde düzelmeyip, aksine daha da kötüye gidince, ATK bu kez "ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacağını ve bu nedenle cezasının ertelenmesi gerektiğini" belirtti.

20 Eylül 2013 tarihli raporda, Tuğrul'da "ileri derecede motor afazisinin bulunduğu, kişinin tedavi ve rehabilitasyon sürecinin daha uygun koşullarda sağlanması için, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 16. maddesinden yararlanılarak 6 ay süreyle infazına ara verilmesi" istendi. 

POLİS: TOPLUM İÇİN TEHLİKELİ

ATK'nın "Cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen Tuğrul tahliye edilmedi.  Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, "Tuğrul'un ailesinin KCK adına suç işledikleri yönünde kayıtlarının bulunduğunu" öne sürünce, Bakırköy Savcılığı, "toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturabilir" diyerek tahliye kararını vermedi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderilen Tuğrul için, bu kez 4. rapor süreci başladı. Bu süreç, Haziran ayında tamamlandı. Adli Tıp Kurumu, 8 ay Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutulan Tuğrul'un iyileştiğine karar verdi, "Hayatını yalnız idame ettirebileceğini" önü sürerek, cezaevinde kalmasını istedi.

ANAYASA MAHKEMESİ 5 AYDIR KARARINI VERMEDİ

Tuğrul'un avukatları Gülizar Tuncer ve Fazıl Ahmet Tamer'in giderek sağlığı bozulan müvekkilleri hakkında "tedbir" kararının uygulanması için Anayasa Mahkemesi'ne 12 Şubat'ta yaptığı başvuruya hala yanıt verilmedi. Avukatlar başvurularını iki kez yeniledi. Ancak, Adli Tıp Kurumu'nun "Cezaevinde kalabilir" raporu verdiği Ergenekon sanığı Fatih Hilmioğlu için, Çağa Tıp Fakültesi Sağlık Kurulu'nun raporu üzerine bir günde "serbest bırakılması" kararını veren Anayasa Mahkemesi, Tuğrul için aylardır sessizliğini koruyor.

Kaynak: www.firatajans.com