Sevgili Adil,
Kitaplarınızı aldım, teşekkür ederim. “12 Eylül ve Filistin Günlüğü” kitabınızı gelir gelmez hemen okudum, deyim yerindeyse nefes nefese okudum. Beğendim, güzel yazmışsınız. Daha doğrusu, günlüğü nesnel, gerçekçi ve tarafsız bir bakış açısıyla tutmuşsunuz. Okurken üzüldüm, heyecanlandım.
Yaşanan tarihsel sürece ışık tutmuşsunuz. Kendimde ‘90 yılında Lübnan’da kaldığım için kulaktan dolma epey şey duymuştum. Anlatılanlar tek taraflıydı. Sadece bizim gelenekten dinledim. Bir de farklı gelenekten olan arkadaşların yazdıklarını okumak, süreci daha farklı, nesnel ve çok yönlü okumak şansını veriyor. Örneğin, “Arnon Kalesi direnişi” ‘ni 1984-85’lerde duymuştum. Sizin kitapta ise bizatihi yaşayan arkadaş anlatmış. Gerçekten de destansı bir direniş…
Günlüğünüz, 12 Eylül, İsrail-Filistin davasını, Türk ve Kürt devrimcilerinin durumunu, Avrupa’daki mülteci (kısmen) yaşamını ve sorunlarını gözler önüne sermiş.
Kısacası, kitabınızı okurken hüzünlendim. Emeğinize sağlık, iyi iş çıkarmışsınız. En azından demokratik kamuoyu yaşanmış tarihi öğrenme şansını yakalamıştır. Ne ilginçtir, ben de Adana, Avrupa ve Lübnan’da kaldım. Farkında olmadan sizi takip etmişim.
“Konuşan Fotoğraflar” kitabınız ise daha özgün bir çalışma. Fotoğraflar, şiir ve değerlendirme… Daha önce okumuştum, yine göz attım. Şiirleriniz fena değil, fotoğraflar güzel ve çarpıcı. Birbirinden farklı dünyalar… Fotoğraflar ve şiir birbirini tamamlıyor.
Artık bitiriyorum. Öykü’yü unutmuş değilim. Umarım iyisindir güzel kız. Gözlerinden öpüyorum. (…) için sonsuz teşekkürler.
Yaşamınızda mutluluklar, çalışmalarında başarılar diliyorum. Selam ve sevgilerimle…
Kendinize iyi bakın.
Not: Yeni yazmaya başladığınız kitap için yardımcı olamadım, üzgünüm.
Mustafa Korkmaz
E Tipi Kapalı Cezaevi
Elbistan/Kahramanmaraş
- 8 gösterim