Mehmet Gök

Antep'ten Tarsus'a sürgün edilen Mehmet Gök'ten kitap talebi var

“Gelişmeler pek hayra alamet gibi gözükmüyor, sistem batıkça batıyor, demokrasi güçleri kendilerini hızla toparlamazsa yine büyük kaybeder. 1980 gibi. Evet sorumluluk sahibi herkes elini çabuk tutmak zorunda yoksa koskoca bir gelecek yine heba olur.”

Mehmet GÖK

1 No'lu T-Tipi Cezaevi A-16

TARSUS/MERSİN

***

15 Ocak 2018

Değerli Adil arkadaş merhaba,

25 Yıldır Tutsak Olan Mehmet Gök'ten Mesaj var

Değerli dost, Merhaba,

Sana ve tüm dostlara selamlar saygılarımı yolluyorum. Epeydir yazamadığımın farkındayım. Bir yılı aşkındır hiç kimseye yazmadım. Nedeni malum, bu kadar yolumdan sonra insanın canı yazmak istemiyor. By kadar yıkımın acizlikten kaynaklandığını da biliyorum. Hatta Türkiye ve Kürdistan devrim hareketinin en güçlü dönemini yaşadığını, egemenlerin bu barbarlığı da bundan kaynaklanıyor. İnsan sormadan edemiyor, bu kadarı gerekli miydi?

23 Yıllık Tutsak Mehmet Gök'ten Mektup Var

“Evet Adil arkadaş biliyorsun cezaevi işte böyle bir şey. Bazen ürettiklerin dışarıda kayboluyor, bazen polis el koyuyor, bazen de dışarıya çıkaramıyorsun. Çalışmalarda sonuç almayınca boşa kürek sallamış oluyorsun,  çalışma şevkini de kırıyor.  (…)  Bizim cezaevinden biri adli davadan firar etti, olan bize oldu ondan sonra birçok hakkımız kısıtlandı. Elimizden tüm resim ve benzeri malzemeleri aldılar. Bu cezaevinde Atölye yok, Kütüphane yok, kolektif bir alan yok, spor sahası yok, yemekler çok kötü çıkıyor. Kısacası tüm haklardan mahrumuz…”

***

26 yıldır çocuklarını göremeyen Mehmet Gök

Mehmet Gök, 12 Eylül darbesinden sonra Fransa’da mülteci olmuş. Daha sonra 1994’te ülkeye dönmüş ve yakalanmış. Müebbet hapse mahkum olmuş. Gök tam 26 yıldır çocuklarıyla iletişim kuramamış. Seslerini bile duyamamış. Paris’e “Görülmüştür- Mahpus resimleri” sergisini götürdüğümüzde bu konuda araştırma yaptık, çocukların Fransa’nın Nantes kentinde yaşadıklarını öğrendik. Ama ne yazık ki bu bilgiyi teyit edemedik, onlara da ulaşamadık. Gök, verdiğimiz kısa bilgiden heyecanlandığını şöyle ifade etmişti: “Değerli dost Adil, merhaba, Fransa’dan yolladığın kartını aldım.